Over mij

Daan Driessen

Hallo! Ik ben Daan Driessen, een ondernemer met een hart voor innovatie. Al bijna 10 jaar ben ik actief in de wereld van webdesign, technologie en marketing. Waarbij ik altijd veel interesse heb voor nieuwe technologieën.

Mijn avontuur met AI (Kunstmatige intelligentie) begon op de dag van de lancering van ChatGPT in november 2022. Ik herinner me nog hoe ik mezelf afvroeg of we als maatschappij wel klaar waren voor zo’n technologie. Het was nog niet super goed maar met doorontwikkeling had het grote potentie, ik dacht toen een paar jaar en we kunnen het zakelijk inzetten.

Die paar jaar werden een paar maanden. Toen in maart 2023 de betaalde versie beschikbaar kwam, dook ik er vol enthousiasme in en begon ik het dagelijks te gebruiken. Het was niet alleen de technologie zelf die me aantrok, maar ook het potentieel ervan om werkwijzen fundamenteel te veranderen.

Mijn onderneming is nooit gestart met het idee om zoveel mogelijk geld te verdienen. In plaats daarvan streefde ik ernaar om goed te verdienen binnen een zo kort mogelijke tijdsspanne, zodat ik de vrijheid had om mijn tijd te besteden zoals ik dat wilde. De essentie van ondernemerschap voor mij is vrijheid.

Daan Driessen

Oprichter, Connecting Humans

In de zomer van 2023 nam ik de beslissing om mijn focus volledig te leggen op alles wat met AI te maken heeft, simpelweg omdat het me energie geeft. Rond die tijd startte ik ook een samenwerking met het SintLucas college, waar ik workshops geef aan alumni, docenten, en ondernemers. Deze ervaringen als trainer en spreker bij bedrijven waren super fijn om te kijken waar ik energie van krijg. Toch voelde ik dat ik meer impact kon maken.

Voor mij is vrije tijd en (werk)geluk van grote waarde. De efficiëntieslag en de verbeterde kwaliteit van werk die AI en automatisering mij het afgelopen jaar hebben gebracht, heeft mij niet alleen meer vrije tijd opgeleverd, maar ook een fijner, rustiger leven. Dit is wat ik belangrijk vind en wat ik andere ondernemers, vooral ZZP’ers / freelancers, wil bieden.

Na zelf over te stappen op een 30-urige werkweek — zonder inkomstenverlies ten opzichte van een jaar geleden — realiseerde ik me dat dit het pad was dat ik met anderen wilde delen. Daarom introduceer ik met trots “De Vrije Ondernemer“, een 6 weken traject dat gericht is op het behalen van meer (werk)vrijheid door automatisering, AI en slimme technologie.

Met “De Vrije Ondernemer” wil ik jou de tools en inzichten bieden om jouw (werk)leven opnieuw vorm te geven, zodat je kunt genieten van het soort vrijheid dat echt telt: de vrijheid om je tijd en leven in te richten op jouw voorwaarden.

Doe de test om te kijken of dit traject impact kan maken bij jouw onderneming.